Kontakta oss
TEL: + 86-755-89925302
Fax: + 86-755-89929806
E-post: sales@biadicable.com
Adress: 1-5 Golv, No.2 Byggnad, Tonglixing Industrial Park, No.8 Lanzhu East Road, Pingshan, Shenzhen, Guangdong
Hem > Nyheter > Innehåll
Cat5e Ethernet-kablar Vs. Cat6-kablar
Dec 08, 2017

De flesta gillar att jämföra Ethernet-kablarna Cat5e med Cat6. Men vad är de viktigaste skillnaderna i det, vilket är bättre och snabbare?

Vanligtvis ser de här Ethernet-kablarna mycket ut från deras utseende, men de har vissa skillnader inuti. Du kan också titta på texten som skrivs ut på kabeln om du inte är säker på vilken typ av kablar du har. Vet du hur de praktiskt taget påverkar hastigheten på ditt hemnätverk? Här är huvuddragen i Cat5e och Cat6.


Cat5e: Snabbare med mindre störning
1(001).jpg2(001).jpg3(001).jpg


Kategori 5e förbättrad kabling har 3 olika typer, UTP, FTP och SFTP. Deras inre struktur är annorlunda. Det gjordes för att stödja hastigheter på 1000 Mbps "gigabit" . I teorin är det snabbare än Cat5. Det skär också ned på crosstalk, den interferens du ibland kan komma mellan ledningar inuti kabeln. Dessa förbättringar innebär att du är mer benägna att få snabb och pålitlig nätverkshastighet.


Cat6: ännu snabbare, men inte riktigt nödvändigt

4(001).jpg5(001).jpg6(001).jpg


Kablage i kategori 6 har också 3 typer, de är UTP, FTP och SFTP. Det är nästa steg upp från Cat5e och har några fler förbättringar. Det har ännu strängare specifikationer när det gäller störningar, och det kan i vissa fall vara 10 Gigabit-hastigheter. Du brukar inte använda dessa hastigheter i ditt hem, och de extra störningsförbättringarna kommer inte att göra en stor skillnad i regelbunden användning, så du behöver inte precis kasta ut och uppgradera till Cat6. Men om du köper en ny kabel kanske du också, eftersom det är en förbättring jämfört med föregångaren.

Så vilken typ av kabel att välja?

Det är viktigt att notera att nätverkshastigheten skiljer sig från din internethastighet. Även om allt på ditt nätverk stöder Gigabit Ethernet, kommer du noga aldrig att se hastigheter på 1 GB / s. Men dina dataöverföringar kommer att bli mycket snabbare än vad de skulle göra på icke-gigabit-hårdvara.

Om du överför filer mellan datorer kan gigabit-kompatibla hårdvaror göra sakerna snabbare. Kom ihåg att du behöver mer än bara kablar - för att få gigabit-hastigheter, behöver du också en gigabit-kompatibel router och gigabit-kapabla nätverkskort i dina datorer.

Om du är nöjd med de aktuella hastigheterna på ditt nätverk, behöver du inte bry dig om att uppgradera allt. Om du redan har gigabit-maskinvara, är det dock mycket billigt att uppgradera kablarna.

Så kort sagt, om du överför mycket data över ditt nätverk kan uppgradering av dina kablar från gamla Cat5 hjälpa till, och det är så billigt att du också kan testa det.